1 jaar Maaspad

Ik lijk wel gek! Afgelopen donderdag heb ik het Maaspad voltooid en vandaag ben ik alweer in Eijsden voor de eerste etappe. Vreemd maar hoezo? Heel simpel eigenlijk, het Maaspad bestaat 1 jaar en de bedenker van de wandelroute – Nico Gerrits – vond dat genoeg reden voor een bescheiden feestje. Zodoende verzamelde op deze mooie zaterdagmorgen een klein wandelgezelschap zich bij Eetcafé Aon ’t Bat in Eijsden om ter ere van die eerste verjaardag gezamenlijk naar Maastricht te wandelen.

1 jaar Maaspad

Toeval bestaat niet of toch wel? Blijkbaar wel want terwijl wij genoten van een heerlijk stuk Limburgse vlaai, meldden zich 2 wandelaars voor hun eerste etappe. Zij hadden spontaan besloten met het Maaspad te starten en waren niet op de hoogte van het verjaardagsfeestje. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ sloten zij zich bij ons aan om gezamenlijk op pad te gaan.

Verzamelen voor vertrek bij Eetcafé 't Bat te Eijsden

Verzamelen voor vertrek bij Eetcafé ’t Bat te Eijsden

Na een welkomstwoord en een korte voordracht van een van de wandelaars konden we op pad gaan. Normaliter ga ik alleen op pad maar lopen en groupe heeft ook zijn charme. Dat is in dit geval zeker van toepassing; tijdens de wandeling langs de Maas worden ervaringen van het Maaspad uitgewisseld en ik kan – als lokale ‘deskundige’ – nog enkele wetenswaardigheden over de omgeving kwijt. Bij kasteel De Hoogenweerth was het tijd voor een korte pauze. Niet omdat de vermoeidheid parten ging spelen maar vanwege het feit dat de organisatie hier een picknick had gepland.

Tijd voor een hapje en een drankje bij kasteel De Hoogenweerth

Tijd voor een hapje en een drankje bij kasteel De Hoogenweerth

Nog steeds onder een stralend zonnetje lopen we Maastricht binnen om te eindigen op het altijd gezellige Vrijthof. Op naar de tweede verjaardag en uit betrouwbare kring weet ik dat er al hard gewerkt wordt aan verbeteringen en aanpassingen van de route en die zien we vanzelf terug in de tweede druk.

Zin gekregen om ook te gaan wandelen langs het Maaspad? Kijk dan eens de website of Facebook voor meer info…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *