Mechelen

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 731
Afstand: 17,1 km.
Start en Finish: Herberg ’t Voshoes

Het Zuid-Limburgse heuvelland combineren met de Belgische Voerstreek, dat kan prima. Ik start vandaag in het buurtschap Schweiberg, onderdeel van de gemeente Mechelen.

Mariabeeld – Troosteres van de Bedroefden – in Eperheide

Vanaf de herberg van de uit Geleen afkomstige ondernemer Berry Vos wandel ik over verharde wegen naar de buurtschap Eperheide. Vervolgens richting Heyenrath. Boven aan de Loorberg volg ik het smalle geasfalteerde voetpad naar beneden. In Slenaken ga ik linksaf, steek de Gulp over en bij hotel Berg en Dal verlaat ik de bebouwde kom. De stijgende weg is in het begin verhard maar wordt al snel een graspad. Het is druk met wandelaars actief tijdens de bloesem2daagse van wandelvereniging Vilt. Zij komen mij tegemoet wat er op wijst dat hun route een andere richting volgt. Ik blijf de veldweg geruime tijd volgen tot aan de doorgaande weg nabij de grensovergang De Planck.Voorbij de basisschool van De Planck loop ik via de onoverkomelijke stegelkes door weilanden en akkers naar het Konenbos.

Remersdaal met de Sint-Heribertuskerk

Aangezien de weg hier ophoudt ga ik  links over de dalende smalle holle weg door het Rodebos richting Remersdaal. Vlak voor voornoemd dorp ga ik links over de veldweg naar een bushuisje nabij Sinnich en ga door het viaduct van de zogenaamde Montzenlijn. Ik volg de stijgende asfaltweg langs kasteel Obsinnich over het riviertje de Gulp. Boven waar de verharde weg naar rechts draait ga ik rechtdoor over het brede bospad. Even verder passeer ik de Driessenhof om 400 meter verder over een graspad naar de bosrand te wandelen. Hier bij een slagboom en grenspaal 15 loop ik Nederland weer binnen.

“grensovergang” aan de rand van het Bovenste Bos

Na een korte pauze vervolg ik mijn weg door het Bovenste Bos naar kampeerterrein Oosterberg bij Eperheide. Wat rest is een omtrekkende beweging naar het eindpunt van de wandeltocht, ’t Voshoes……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *