Bergeijk

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1133
Afstand: 15,5 km.
Start en Finish: Streekrestaurant De Hofkaemer

Voor de afwisseling heb ik voor vandaag een wandeling uitgezocht in het Brabantse land, om precies te zijn in de omgeving van Bergeijk. Op het plein bij de Hofkerk is er reeds een hoop activiteit gaande. Vanaf 13.00 uur hedenmiddag vindt hier namelijk het Bier & Spijs Festival ‘Hop op het Hof‘ plaats.

Het is genieten geblazen vandaag in Bergeijk

Eerst maar een stukje wandelen voordat het te warm wordt. Ik verlaat het dorp en volg het beekje de Keersop, een zijbeek van de Dommel. Ik ben in het natuurgebied “Kromhurken” en volg de loop van de Keersop over het graspad waar het gras drie kontjes hoog staat. De route gaat langs akkers en weilanden over veld- en zandwegen. Maar ook de smalle bospaadjes worden niet vergeten en uiteindelijk wandel ik het natuurgebied Maaij binnen. Er is weinig volk op de been, waarschijnlijk heeft dat te maken met de verwachte middagtemperatuur van zo’n 30 graden Celsius. Aan de natuur zal het niet liggen, hier bij de vijvers is een vogelreservaat en die vogels laten zich uitbundig horen.

De vogeluitkijktoren in natuurgebied Maaij

Bij de vogeluitkijktoren bereik ik het hoogste punt van de wandeling – ongeveer 10 traptreden hoog – waar ik kort geniet van de prachtige omgeving. Afwisselend loop ik over veldwegen, bospaden en een fietspad langs een zandpad. Ondertussen hebben enkele fietsers hun stalen ros uit de berging gehaald en zijn onderweg voor een zondagse fietstocht. Na een tijdje passeer ik de visvijvers van HSV Ons Vermaak waar een handjevol vissers verpozen langs het water. Na enkele klaphekjes kom ik weer bij de Keersop die ik wederom volg door het kniehoge gras.

Het gras staat hoog in het Brabantse land

Bij een schietbaan ga ik links en direct weer rechts terug naar het kerkplein in Bergeijk. Op het festivalterrein hebben de eerste levensgenieters hun plaatsje op een van de terrassen reeds ingenomen. Ik besluit op zeker te gaan en het bourgondisch gebeuren te laten aan de Beergeijkers, ik heb tenslotte nog een autorit van zo’n 50 minuten voor de boeg…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *