4daagse

Wat een drukte in Nijmegen!! Niet zo vreemd natuurlijk want het is de week van de 4daagse en dan komen zo’n 46.000 wandelaars naar Nijmegen en omgeving. Zoals ik al beloofd had in mijn eindejaarsvoornemen ben ik een van die velen. Even voor drieën meldde ik mij op de Wedren om mijn startkaart af te halen en ik was niet de enige. Aangezien dit jaar de 97ste editie van de Nijmeegse vierdaagse plaats vindt is het inschrijfbureau een goed geoliede machine en is zodoende de procedure weldra afgerond.

Inschrijfbureau

Op naar mijn logeeradres, amper 200 meter verwijderd van de start/finish-locatie. Mijn gastgevers zijn echter (nog) niet thuis en ik tref dus een dichte deur. Geen probleem want aan de overkant ligt een uitnodigend terras en ik besluit aldaar mijzelf te trakteren op een koud biertje.

De vierdaagse kent drie afstanden: 30, 40 en 50 kilometer. Ik ben ingeschreven voor de middelste afstand en deze afstand is vanuit organisatorisch oogpunt verdeeld in twee groepen. Dat betekent dat ik op dinsdag en donderdag kan starten om kwart over 6 en op woensdag en vrijdag een uur eerder. Het prachtige zomerweer zal de komende 4 dagen waarschijnlijk mijn grootste vijand worden maar geen paniek, we maken er het beste van…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *