As

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 307
Afstand: 17,9 km.
Start en Finish: Château de Litzberg

Een routebeschrijving op één A4-tje en toch bijna 18 kilometer, kan dat? Jazeker, dat blijkt wel! De wandeling van vandaag gaat in het geheel over met kleurtjes gemarkeerde paden en dan heb je niet veel aanwijzingen nodig, vandaar….

Wandelen onder hoogspanning……

Even buiten As ligt Château Litzberg. Hier is het startpunt voor wandelingen in Nationaalpark Hoge Kempen, met neme het wandelgebied Terhills. Ik oriënteer mij kort op het infobord en volg dn de route gemarkeerd met de blauwe ruit. Er heerst hier absolute rust, ik ben voorlopig de enige natuurliefhebber aanwezig. Desondanks loop ik alras onder hoogspanning en wel letterlijk. Waar de blauwe ruit rechtsaf gaat sla ik linksaf over een verbindingsroute naar de N75. Ik steek de drukke 4-baans Boslaan met enige voorzichtigheid over naar de parkeerplaats Sparrendal. Vanaf hier volg ik route met de rode driehoek door het Dilserbos.

Windenergie in het Dilserbos……

Wat volgt is een 2 uur durende wandeling door bos en veld om na een omtrekkende beweging weer bij de parkeerplaats uit te komen. Onderweg zie ik een eerste teken van leven zijnde een medewandelaar die voor mij loopt en een mountainbiker die mij tegemoet komt. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen – mijn conditie is duidelijk nog niet op het oude peil – en zodoende neem ik een rustpauze bij een picknickbank op de parkeerplaats. Vervolgens steek ik de drukke verkeersweg weer over en volg de verbindingsroute tot de aansluiting met de blauwe ruit. Nog 3,4 km. naar het eindpunt van de wandeling.

Zicht op Resort Terhills by Centre Parcs

Snel bereik ik een waterplas met daarom heen diverse vakantiewoningen. Ik heb uitzicht op het recent geopende Resort Terhills. Het is nu ook gedaan met de rust, meerdere wandelaars hebben de weg naar buiten gevonden. Na een laatste stuk door het Lanklaarderbos kom ik weer bij het infobord, de stevige wandeling zit er op…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *