Aachen

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 910
Afstand: 17,5 km.
Start en Finish: Restaurant Sieben Quellen Hof

De wandeling van deze zonnige herfstdag gaat van Seffent – aan de westrand van Aken – naar Orsbach. Hier volgt een rondwandeling naar Mamelis om vervolgens weer terug te keren naar het Akens buurtschap.

Het Universitätsklinikum Aachen

Ik verlaat de bebouwing via een bruggetje over de Wildbach. Ik volg het hooggelegen bospad over de Wilkensberg en passeer daarbij de gebouwen van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH Aachen). Na enige tijd volg ik het dalende grindpad richting het Universitätsklinikum. De route gaat door de botanische tuin – Karlsgarten – maar helaas, de poort is dicht. Gelukkig heeft de routemaker daar rekening mee gehouden en een alternatief voorzien. Echter, ook op dit graspad tref ik een gesloten poort. Met enig klim- en klauterwerk kan ik mijn weg uiteindelijk toch vervolgen. Aan het einde van de golfbaan draait het pad naar rechts en start de beklimming van de Schneeberg. Boven loop ik verder over het plateau van Bocholtz en van hieruit heb ik zicht op het bergdorp Vijlen en naar de andere kant op het Roda-JC stadion en de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Bijenkasten op het plateau van Bocholtz

Ik passeer resten van de Westwall en wandel verder naar Orsbach. Ik begin nu aan een lus naar Mamelis. Hier passeer ik de landsgrens niet maar bij grenspaal 201 ga ik links langs de Selzerbeek. Ik blij het pad met prachtige uitzichten volgen tot ik weer in Orsbach arriveer. Over het smalle graspad wandel ik weer richting Aken. Na geruime tijd kom ik weer bij de golfbaan van de Aachener Golfclub 1927 e.V. Ik steek de doorgaande weg over en ga linksaf over het fietspad. Na 200 meter ga ik rechtsaf over de veldweg naar het Uniklinikum. Ik kom weer bij de botanische tuin en weer gaat het mis. De geplande route wordt ook hier gehinderd door een (andere) gesloten poort.

Een kleine kudde schapen onderweg in Orsbach

Tengevolge van een onduidelijk kaartje bereik ik de juiste route niet maar loop naar het eindpunt via de heenweg, maar dan andersom natuurlijk. Hierdoor loop ik 1,5 km. teveel maar ik bereik wel mijn einddoel. Eind goed, al goed…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *