Achouffe

De korte vakantie in ‘Kleng Lëtzebuerger Schwäiz’ zit er weer op, vandaag ga ik weer huiswaarts. Ik heb geen haast dus is er voldoende tijd voor nog een wandeling. Halverwege de autorit naar Geleen ken ik een mooie pauzeplaats en laat mijn favoriete wandel-website daar nu 3 wandelroutes hebben uitgezet. Ik kies voor nummer 688 met een lengte van 15,4 kilometer met start en finish bij de bekende brouwerij van La Chouffe.

De kaboutertjes wijzen de weg….

Met het brouwhuis en de tanks met de typerende kaboutermuts aan mijn linkerzijde wandel ik het bos in. Ik passeer een omheinde vijver en volg vervolgens zeer geruime tijd een avontuurlijk pad lang de Ruisseau de Martin-Moulin. Het kronkelende en geaccidenteerd weggetje langs de meanderende beek is hier en daar nogal drassig, gelukkig heb ik geen sandalen aan. Bij het eerste bruggetje moet ik het gebaande pad verlaten, een zeer steile klim tussen de rotsen brengt mij naar het hoger gelegen naaldbos. Hier heb ik enige moeite met het vinden van de juiste route maar op gevoel denk ik toch het juiste pad gevonden te hebben. En inderdaad, na enige tijd bereik ik de bosrand en het beschreven betonnen pad. Via een weide struin ik naar een andere weg van betonplaten om deze bergop te volgen. Ik loop door de eerste straten van Wibrin en heb reeds uitzicht op het centrum maar het zal nog ruim een uur duren voordat ik daar daadwerkelijk zal arriveren.

Uitzicht op Wibrin

Ik verlaat de bebouwing dus weer voor een omtrekkende beweging. Allereerst een smalle asfaltweg over het plateau om vanaf een zendmast het ‘Bois de Saint-Jean’ te betreden. Op het noordelijkste punt raak ik weer even in lichte twijfel. Tengevolge ben ik niet zeker of de markering naar links de juiste kleur heeft. Na uitvoerige bestudering van de bijgevoegde routekaart besluit ik het risico te nemen en dalende smalle bospad linksaf te volgen. Het blijkt een heel lang pad te zijn en uiteindelijk verlaat ik het bos en volg wederom een betonpad naar boven. Wibrin is alweer bereikt, links ligt het voetbalveld en rechts de lagere school. Bij het plaatselijke café – helaas nog gesloten – sla ik rechtsaf. In Mormont begint de laatste klim van de dag. Vlak bij de top kom ik enkele wandelaars tegen, het einde van de wandeling komt dichterbij.

Kruisbeeld langs betonweg in Petite Mormont

Wat volgt is een afdaling die eindigt op het drukke terras van de brouwerij-taverne. Klaar! Maar eerst genieten van Boullettes Liegeoises en een verfrissende Chouffe Soleil en dan kan ik pas echt naar huis………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *