Almenreich

Van/naar: St. Johann in Tirol – St. Ulrich am Pillersee
Afstand: 19,0 km.
Hoogtemeters: ↑ 1.000 meter, ↓ 800 meter
Hoogste punt: 1.550 meter

Het regent, het regent!! De laatste wandeldag in de Kitzbüheler Alpen belooft een natte te gaan worden. De etappe naar St. Ulrich am Pielersee is met 19 km. de langste van de KAT Walk. Het hoogste punt van vandaag is dan weer het minst hoge punt van deze week. In tegenstelling tot de voorbije dagen kan de route op deze regenachtige dag niet worden ingekort door middel van kabelbanen, het zij zo.

Hotel zur Schönen Aussicht (alleen bij mooi weer)

Ik wandel richting Harschbichlbahn, steek het spoor over en loop het dorp in. In de Bahnhofstraβe – bij de Kaisersaal – wordt ondanks de regen al fanatiek gebeachvolleybald, het is tenslotte het weekend van de Beach Cup 2017. De brugheilige bij uitstek – Johannes van Nepomuk – bewaakt de brug over de Fieberbrunner Ache; ik sla op de andere oever rechtsaf richting vliegveld. Bij de Achendam linksaf naar het gehucht Oberhofen en langs de drafrenbaan door het bos naar boven. Vanaf Scheffau blijf ik de wegwijzers naar Adlerspoint volgen. In een dicht begroeid bosgebied besluit ik trachten te schuilen voor de hevige regenval. Dat lukt maar gedeeltelijk maar dat is beter dan niets. Bij een splitsing in het bos twijfel ik even. Moet ik linksaf naar de Baumooskogel of toch rechtdoor naar de Baumoosalm. Na bestudering van de routebeschrijving kies ik voor de laatste optie. Via de Bruggwirtsalm wandel ik over de Forstweg naar de Adlerspoint Alm.

De Fieberbrunner Ache in St. Johann in Tirol

Het weer is ondertussen opgeklaard, het regent niet meer en de zon laat een flets schijnsel zien. Ik verlaat de veldweg om via een bergpad richting Kirchberg mijn weg te vervolgen. Ik bereik ondertussen het hoogste punt van de dag (1.550 meter) maar het is dat het feit vermeld staat in de routebeschrijving anders had ik het niet eens gemerkt. Geen markante top deze keer maar gewoon het hoogste gedeelte van het plateau. Het weggetje kronkelt zonder noemenswaardige hoogteverschillen afwisselend door een bos van bergdennen (Latschen) en almweiden. Het pad eindigt op een grindweg en nu begint het echte afdalen. Via een groot aantal haarspeldbochten verlies ik snel hoogte en passeer ik de Winterstelleralm. De weg blijft dalen en even voorbij de Lindtalalm  gaat de route verder op een graspad. 

Uitzicht op St. Ulrich am Pielersee

In het dal is de Pielersee reeds te zien, de finish komt dichterbij. Even later wandel ik Sankt Ulrich am Pielersee binnen en zit de missie er op. De KAT Walk is volbracht, morgen ga ik weer naar huis…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *