Arosa

Was het gisteravond nog frisjes in Arosa, de zondag in Graubünden is er een van het zonnige soort. Het is een prachtige dag maar dat mag ook wel, er is van alles te doen.

Eerst naar de bank, Zwitserse Francs uit de muur halen. Dan naar het Buro de Tourismus voor informatie, ik ga met een stapel brochures weer naar buiten. Volgend adres is het station van Arosa om informatie te halen over de aanbiedingen van de Rhätische Bahn.

Rondom de Obersee was het vandaag een drukte van belang. De sportvissers konden er terecht voor een heuse viswedstrijd en bij het station hadden de wielrenners het finishdoek geplaatst. Het voorprogramma bestond uit een wedstrijd voor één-wielers die een rondje rondom het meer reden. Daarna was het wachten op de hoofdkoers oftewel Chur – Arosa, blijkbaar een koers met historie. De winnaar was een Zwitser en dat is alles wat ik er van weet.

Terug naar het hotel, terrasje op en de brochures bestuderen onder het genot van een pilsje. Omdat het toch etenstijd is bestel ik gelijk maar een Zwitserse lunch: rösti! Dan snel naar mijn kamer om een spannende formule 1 race in Spa-Franchorchamps te bekijken. Vervolgens weer een kleine verkenningstocht, deze keer naar de Niedersee. Bij het hier gelegen Freibad starten diverse wandelingen en nu weet ik dus waar ik morgen moet zijn.

Deze week zal het niets worden met foto’s op mijn weblog. Ik maak ze wel – met 2 camera’s – maar ik ben iets vergeten in te pakken. De USB-kabeltjes hangen nog aan de iMac thuis en de foto’s kunnen dus niet geïmporteerd worden naar mijn iPad. Stom maar het is niet anders, misschien verkopen ze hier wel kabeltjes….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *