Asperges

Geleen is in beweging en daarbij horen nieuwe initiatieven. Gisteren vond onder wisselende weersomstandigheden het eerste Geleense Aspergefestival plaats.

“Gelaen, dat mosse preuve” was het centrale thema van dit culinair evenement rondom het witte goud. De gezamenlijke Geleense horeca-ondernemers lieten zich op het marktplein van hun beste kant zien. Ieder presenteerde zijn of haar eigen interpretatie van de asperge variërend van de klassieke recepturen tot vernieuwende concepten. Zo kon men proeven van aspergesoep, asperge-cocktails en zelfs asperge-lollies. Combineer dit met een lekker glaasje witte wijn en je hebt een smakelijke zondagmiddag.

Het weer dreigde even roet in het eten te gooien maar gelukkig duurde de bui niet al te lang en was er genoeg gelegenheid om te schuilen onder het genot van het eerder genoemde hapje en drankje.

Was dit de start van een nieuwe traditie in het Geleense? Wat mij betreft wel! Ik denk dat een evenement van dit kaliber zeker toekomst heeft als de Geleense horeca op deze manier verder wilt samenwerken; volgens mij komt dat wel goed. De slogan nodigt in ieder geval uit: Gelaen, dat mosse preuve…..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *