Auf die Hohe Salve

Van/naar: Hopfgarten – Brixen im Thale
Afstand: 10,0 km.
Hoogtemeters: ↑ 700 meter, ↓ 1.050 meter
Hoogste punt: 1.829 meter (Hohe Salve)

De Salvenbahn 2 vanaf het middenstation naar de Hohe Salve

Het regent in het Brixental en waarschijnlijk blijft dat de hele dag zo. Maar goed, ik laat mij niet door een beetje neerslag tegenhouden en zodoende ga ik na het ontbijt op pad. Na een paar minuten eindigt de wandeling reeds, ik ga eerst met de Salvenbahn naar het middenstation op 1.157 meter. Bij deze weersomstandigheden is dat een welkome verplaatsing. Boven aangekomen moet ik toch echt gaan wandelen, eerst maar richting Gasthaus Tenn en vervolgens langzaam stijgend richting Salvenalm. Na een paar bochten sla ik linksaf over een steil karrenpad. Het lastige weggetje kronkelt door bos en weide tot aan een zogenaamde forstweg. Deze blijf ik via een aantal haarspeldbochten volgen tot ik Alpengasthaus Rigi (1.537 meter) bereik. Dit lijkt mij een mooi moment voor een korte pauze maar de accommodatie is helaas gesloten. Wederom gaat het steil omhoog en na een tijdje loop ik onder de kabelbaan door naar het hoogste punt van vandaag.

Tiroler Speckknödel op de Hohe Salve

Op 1.829 meter is de top van de Hohe Salve; hier is het gipfelrestaurant gevestigd met daaraan de Wallfahrtskirche. Gelukkig is het restaurant geopend, een mooie gelegenheid ietwat op te drogen en een warme versnapering te nuttigen. Aangezien er door de weersomstandigheden van het beloofde uitzicht weinig te zien is, vertrek ik na de maaltijd snel weer bergafwaarts. De wandelweg daalt via een groot aantal bochten naar de Salvensee. Vanaf hier gaat een weidepad richting Filzalmsee. Wellicht is deze route goed bedoeld, door de overvloedige regenval is het echter verandert in een grote glibberpartij. De aanwezige koeien kijken met verbazing naar mijn capriolen en vragen zich waarschijnlijk af waarom  ik alleen op mijn achterpoten loop….

Watervalletje in het bos tijdens de afdaling naar Brixen

Even voorbij de Filzalm heb ik de mogelijkheid om met de kabelbaan naar Brixen im Thale af te dalen. Ik kies echter voor de 1 uur durende wandeling door het bos. Het pad gaat stijl en glibberend langs een waterloop naar beneden. Af en toe zak ik weg in de diepe modder en heb ik moeite mij staande houden. Uiteindelijk bereik ik de asfaltweg nabei Brixen en al snel wandel ik het dorp binnen. Ik verblijf vanavond in hotel Loipenstb’n. Voor morgen ziet de weersvoorspelling er goed uit, afwachten maar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *