Autoslaaptrein

Het is weer vakantietijd, massaal trekken hele volksstammen naar zonniger oorden voor een paar weekjes welverdiende rust. Die rustige periode begint echter meestal met een grote hoeveelheid stress en wel in file naar het Zuiden. Vandaag was “zwarte zaterdag” en dat resulteerde alleen al in Frankrijk tot 650 km file; ik wens allen een prettige reis 🙂
Natuurlijk zijn er vele manieren om het file-leed te vermijden. Sommigen blijven dicht bij huis, anderen gaan met het vliegtuig (en staan dan op Schiphol in de rij) en de echte slimmeriken vertrekken iets eerder of iets later. het is echter ook mogelijk om met de eigen auto op vakantie te gaan en toch – met alle zekerheid – niet te hoeven aanschuiven.

Afgelopen vrijdag was ik in ‘s-Hertogenbosch voor een kort bezoekje aan een lokale auto-dealer. Naar aanleiding van geleden stormschade ( zie hier en daar) moest ik op zoek naar een andere auto en dus volgde ik Zoete Lieve Gerritje naar Den Bosch. Over deze missie later meer.

Op het station stond ik oog in oog met de autoslaaptrein. Een oplossing waar men meestal niet bij stil staat. Het principe is heel eenvoudig. De auto wordt geparkeerd op een autotransporter en zelf neem je plaats in de luxe trein met slaapcabine. De files worden door de trein genegeerd en je komt uitgerust aan op je vakantiebestemming. Aldaar rolt de auto weer van de wagon en karren maar.

Waarom deze optie niet vaker gebruikt wordt is mij niet geheel duidelijk. Natuurlijk heeft deze manier van reizen een prijskaartje maar daarentegen hoeft er niet getankt te worden.

Ik zou zeggen: DOEN…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *