Autoweek Live

Ik had nog niet echt een planning voor het weekend; er stond wel een wandeling op het programma maar een vast omlijnd programma was er nog niet. Afgelopen woensdag kwam er echter plots een onverwachte factor om de hoek kijken. Het bleek namelijk dat ik 2 entreekaarten voor Autoweek Live in Lelystad had gewonnen. Ik had op voorhand niet de intentie om naar dit nieuwe automobiel-evenement te gaan maar nu kon ik de verleiding niet weerstaan.

Max Verstappen passeert een wachtende rij testauto's

Max Verstappen passeert een wachtende rij testauto’s

Autoweek Live wordt georganiseerd door het gelijknamige autotijdschrift en vindt het gehele Pinksterweekend plaats op het RDW testcentrum te Lelystad. Aangezien dit weekend mijn resterende 2 NS-dagkaarten gebruikt moesten worden, heb ik besloten om er een weekendje uit van te maken. Dat was trouwens makkelijker gezegd dan gedaan want het is niet evident om 2 dagen voor Pinksteren nog een slaapplaats te krijgen; daarover later meer.
Alors, op weg met de trein naar Lelystad. Het is een heel eind maar hopelijk de moeite waard. Uiteindelijk stopt de pendelbus voor de poorten van het RDW-terrein en kan de pret beginnen.

Back on memory lane, nostalgie in een 2CV

Back on memory lane, nostalgie in een 2CV

Het evenement is een waar kijk- en doe-gebeuren. Natuurlijk staat er een keur van enigszins betaalbare en vrijwel onbetaalbare automobielen ten toon gesteld maar daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om zelf verschillende vormen van mobiliteit te ervaren. Iedereen met een geldig rijbewijs werd in de gelegenheid gesteld om een korte proefrit te maken met een auto naar keuze. Die keuze was voor mij helaas behoorlijk beperkt tengevolge van de last-minute ontvangst van de entreebewijzen. Desondanks heb ik nog 2 leuke ritten op de kombaan kunnen maken met een Opel Mokka en een Peugeot 208 GTI. Een kort ritje met een lelijke eend bracht mij tientallen jaren terug in de tijd en spannend was de proefles op een Suzuki motorfiets.

Jos en Max Verstappen

Jos en Max Verstappen

Tussen de proefritten door was de kombaan het domein van een aantal vaderlandse coureurs die demonstreerden dat het circuit ook met hoge snelheid kan worden bereden. Oude rot Arie Luyendijk toonde zijn kunsten net als de Limburgse F1-testrijder Robin Frijns. Ook de familie Verstappen gaf het gehele weekend acte de presence , zowel op als naast de baan. Na een fotoshoot voor VKV city racing namen vader en zoon plaats achter de playstation voor een onderling duel dat door Max met 2 vingers in de neus werd gewonnen.

Mercedes-Benz F125, de auto van de toekomst?

Mercedes-Benz F125, de auto van de toekomst?

Om vijf uur vond ik het welletjes en zocht de pendelbus naar Lelystad weer op. Er stond mij nog een avontuur te wachten; hoe bereik ik mijn gereserveerde slaapplaats……

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl | Kiekendief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *