Beneluxrun

Gek zijn ze, KNETTERGEK!!

810 kilometer hardlopen van La Roche-en-Ardenne in België naar Delfzijl in het noordelijkste puntje van Groningen. Gek zijn ze, hartstikke gek maar ze doen het toch wel mooi. Over wie ik het heb? Een groep hardlopende vrienden die luisteren naar de fantasierijke naam “Spijkers met Limburgse koppen“, een groep sportievelingen die een serieuze uitdaging niet schuwt. En zoals ik al vermeldde, die uitdaging bestaat deze week uit de Beneluxrun 2012.

Zo’n 30 teams lopen dag en nacht een estafette door België en Luxemburg om op dinsdagavond Nederland te betreden. Van Zuid naar Noord wordt de provincie Limburg doorkliefd en natuurlijk moeten de supporters daar getuige van zijn. Makkelijk zat want de loperskaravaan passeerde Geleen rakelings. In Stein hadden de Limburgse helden een reglementaire wissel voorzien en daar waren de fans van op de hoogte. Zij lieten zich dan ook in grote getale zien en schroomden niet om behalve team 14 ook alle andere deelnemende teams enthousiast aan te moedigen.

Morgenavond zullen alle teams feestelijk worden onthaald in Delfzijl. 810 km verdeeld over 12 lopers betekend anderhalve marathon per persoon. Ik doe ze het niet na maar ja, ik heb vast wel andere kwaliteiten.

Gek zijn ze, knettergek!! Laat ze maar rennen………

Comment
  1. Hallo Peter,

    Kwam het artikel nu pas tegen. Als loopster van dit team erg leuk om te lezen!

    groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *