Beurs

Vorig jaar om deze tijd stond een droomreis voor de deur, nog 2 dagen en ik was onderweg naar Nieuw Zeeland. Een nieuwe vakantie is nog niet gepland maar dit weekend was er wel de mogelijkheid om alvast ideeën op te doen. In Utrecht was vanaf afgelopen woensdag de vakantiebeurs 2010. Vele hallen vol met aanbieders van reizen naar elke denkbare plek op de wereld.

Tengevolge van andere afspraken was ik niet in de gelegenheid om de beurs op mijn favoriete dagen – doordeweeks – te bezoeken, dus zat er niets anders op dan in het weekend naar Utrecht af te reizen. Op zaterdag en zondag worden de meeste beurzen altijd massaal bezocht en zo ook gisteren. Toen wij de hallen betraden was het overigens nog goed te doen, we hadden een vroege trein gepakt en waren dus vlak na de opening aanwezig in het beurscomplex.

Vakantie is big business en dat was te merken. Alle bekende reisorganisaties waren natuurlijk aanwezig maar ook veel kleine reisagenten die een graantje van de reismarkt willen mee pikken. Het centrale thema was dit jaar “Meet the Locals” en dat kon heel letterlijk genomen worden. Overal waren inheemse zang- en dansgroepen te bewonderen maar vele stands werden ook – gedeeltelijk – bemand door bewoners van de vakantieregio’s om de potentiële vakantieganger naar hun land te lokken.

Rond de middag werd het alsmaar drukker op de beursvloer en werd het dientengevolge ook lastiger om op een rustige manier de gewenste info over een eventuele bestemming te verkrijgen. Voor ons het moment om weer naar het Zuiden af te reizen. Een vakantie heb ik nog niet geboekt, ik hoef ook niet zo vroeg te beslissen. Eerst maar afwachten hoe mijn beroepsleven er uit gaan zien, dat bepaalt voorlopig even het tijdstip en de duur van de vakantie. Ideeën zijn er wel en die zijn divers. Een wandeltocht over 3 waddeneilanden is een optie maar ook een weekje in  de Alpen of de Dolomieten behoort tot de mogelijkheden. En als het dit jaar helemaal voor de wind gaat, zit er misschien ook wel weer een verre reis in.
En dan droom ik van Patagonië, Canada, Peru of de Transsiberië Express……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *