Boukoul

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1118
Afstand: 16 km.
Start en Finish: Plantage Blankwater

Vanwege Covid-19 reis ik voorlopig niet naar het aangrenzend buitenland om te wandelen, dat is voor een later tijdstip. Zodoende kies ik momenteel steeds voor route’s op Nederlands grondgebied hoewel een kleine grensoverschrijding geen probleem is. Daartoe heb ik een lijst gemaakt van alle route’s op Wandelgids Zuid-Limburg van minimaal 15 km. in Nederland. Ik hoop dat er op niet al te lange termijn een versoepeling van de maatregelen plaats vindt, anders ben ik snel door mijn opties heen. Gelukkig heb ik op dit moment nog mogelijkheden genoeg.

De uitkijktoren Spik

Vandaag put ik uit het lijstje van Midden-Limburg en ben ik terecht gekomen in het bij Roermond gelegen kerkdorp Boukoul voor een grensoverschrijdende wandeling. Op het landgoed is het nog stil om 20 v00r 9, er is dus plaats genoeg op de parkeerplaats. Via een kleine bossage wandel ik naar de autosnelweg N280 – weg naar Düsseldorf, wordt na de grensovergang A52 – om na het viaduct Maalbroek aan te doen. Even voorbij camping ‘Het Spikkerdal‘ – ik was hier al in 2009 ivm etappe 22 van het Pieterpad – passeer ik de uitkijktoren Spik. Ik beklim de toren natuurlijk om te kunnen genieten van het weidse uitzicht.

De skyline van Asenray gezien vanaf de uitkijktoren Spik

Vervolgens gaat het verder naar het buurtschap Straat. De enige aanwezige straat heet toevalligerwijs – of niet natuurlijk – gewoon ‘Straat’. Voorlopig is het einde bebouwing, ik wandel het bos in. ik doorkruis nu het natuurgebied ‘De Meinweg’ en na een heel ruim half uur passeer ik de landsgrens en loop Duitsland binnen. Heel toevallig verlaat ik Duitsland en het bos om 11.11 uur. Vanaf nu zijn de wegen weer allen geasfalteerd en wandel ik weer richting de N280. Vlakbij het laatste tankstation op Nederlandse bodem en de iets verder gelegen grensovergang steek ik autoweg over en nader ik het einddoel van de wandeling.

niet getreurd, treurwilgen langs de terugweg naar Boukoul

Het landgoed Blankwater heeft haar deuren inmiddels geopend en de eerste klanten genieten al van hun koffie to go. Ik besluit het goede voorbeeld te volgen en koop tevens de specialiteit van het huis, namelijk jam van blauwe bessen. Dat wordt thuis smullen……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *