Brandslang

Brandslang Heuvelland is de enige Brandslang in Nederland die de Brand Bierbrouwerij en museum ’t Brandgeveul in Wijlre op de route heeft liggen. (Proostmagazine)

In Amsterdam, Deventer, Den Bosch, Venlo, Sittard en Maastricht hadden ze hem al: de brandslang. Voor de duidelijkheid wil ik er graag op wijzen dat het hier niet gaat over de vrijwillige brandweer maar over – ook vrijwillig – Brand bier. Een touristische route langs een aantal café’s waar Brand – het bier waar Limburg trots op is – kan worden geconsumeerd. Deze maand heeft de familie van Brandslangen gezinsuitbreiding gehad en wel een plattelands-slang. Kronkelend door het Limburgse Heuvelland zoekt de nieuwe kroegentocht zich een weg langs pittoreske plaatsjes die de meeste mensen alleen kennen van de Amstel Gold Race. En om de dorst te lessen zijn daar altijd weer die Brand cafeetjes waar het leven goed is.
brandslang
Helemaal nieuw is zo’n route natuurlijk niet. Reeds vele jaren geleden bracht een oude brandweerwagen een groep vrienden langs een bonte verzameling Brand-etablissementen. In het kader van de UPtimisten-route maakten wij een dagtocht door het Limburgse land en genoten van een goed glas Brand’s Up. Jarenlang hebben we dit kunststukje herhaald en jaar na jaar werden de Zuid-Nederlandse wegen onveilig gemaakt door een stel uitzinnige feestgangers.
Zijn wij dan de grondleggers van de Brandslang? Vast niet, misschien was het een bron van inspiratie voor de brouwer uit Wijlre.

Brandslang of UPtimisten-route, what’s in a name? Laten we genieten van het leven………..Proost!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *