BrawnGP

Hoera, toch 20 auto’s aan de start bij het begin van het Formule 1 seizoen 2009. Even leek de mondiale financiële crisis ook de hoogste autosportklasse dramatisch te raken. In december 2008 gaf Honda aan te moeten stoppen met de Formule 1. Te duur. Zouden andere renstallen volgen? Kon het circus op 29 maart in Melbourne wel starten? Uiteindelijk wel, gelukkig maar! Honda is het enige team gebleken dat het niet meer zag zitten en dus leek het er op dat 18 bolides op de startgrid downunder zouden verschijnen. Want – met nog maar 3 weken te gaan – was er nog steeds geen koper voor de Japanse renstal gevonden.
Tot vandaag!
Het team van Honda is overgenomen door BrawnGP, de Honda motoren worden vervangen door Deutsche Gründlichkeit van Mercedes en de wagens worden nog steeds bestuurd door Rubens en Jenson. Teameigenaar is niemand minder dan Ross Brawn. Deze monteur van huis uit leidde Michael Schumacher bij Benetton èn Ferrari naar 7 wereldtitels. Sommigen beweren dat Ross Brawn het tactische brein was achter de succesvolle kampienschappen van der Schumi. Feit is dat Brawn een geniale strateeg èn autosportkenner is. Persoonlijk denk ik dat het een goede zaak is dat iemand met benzine in zijn aders de stal heeft overgenomen en niet een of andere investeringsmaatschappij.

brawngp

Ik heb veel vertrouwen in de capaciteiten van Ross Brawn en verwacht dat BrawnGP voor een paar kleine verrassingen kan zorgen. Het F1 seizoen 2009 kan beginnen……….

Comments
  1. Pingback: Digipete.nl | Het spoor bijster?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *