Camino 1

Bron: EuroHike
Van/naar: Valença – O Porriñ0
Afstand: 20,3 km.
Hoogtemeters: ↑ 260 meter, ↓ 280 meter

Vandaag gaat het dan eindelijk beginnen, op naar Santiago de Compostela. Ik heb er 6 dagen voor uitgetrokken en die tijd zal ik ook nodig hebben. Vanaf het hotel ga ik eerst omhoog via de Portas do Sol en Portas do Meio naar de Praça da República. Ik wandel door de smalle straatjes naar de kerk van Santa Maris dos Santos en loop dan door een tunnel naar de uitgang van het fort.

Op naar Spanje…..

Als ik de rivier Minho oversteek naar Tui verlaat ik Portugal en wandel Spanje in. Per direct gaat de klok weer een uur vooruit, zo werkt dat hier. Door de smalle straatjes – veelal met kinderkopjes – ga ik naar het hoogste gedeelte van Tui. Hier passeer ik de uit 1120 daterende kathedraal. Ik zal deze week nog wel meer oude kerken tegen komen want daar hebben ze hier genoeg van. Men vraagt zich wel eens af of het niet saai is om alleen een wandeltocht te ondernemen. Nou, op deze route zeker niet! Ik ben zeker niet de enige die noordwaarts trekt met een schelp aan de rugzak.

De smalle straatjes van Tui

Jammer genoeg loopt de route opmerkelijk over asfaltwegen maar daarentegen is de markering dik oké, de routebeschrijving is eigelijk niet echt nodig. Aan de rand van Orbenlle moet ik een keuze maken. Rechtdoor gaat de originele route over drukke asfaltwegen door een industriegebied. Het alternatief gaat linksaf – Camino Complementário – en volg het pad door de bossen. Makkelijke keuze lijkt mij! Eenmaal in O Porriño wandel ik door het rustieke centrum met zijn vele winkels en horecagelegeheden. Aangezien ik te vroeg ben voor mijn transfer beluit ik een pilsje – Estrella Gallicia – te nuttigen voordat ik mijn vervolg naar het pick-up punt.

In colonne onderweg op de camino

Na enige tijd arriveert de taxi die mij terug brengt naar Valença. Morgen komt de goede man mij weer ophalen en dan begint etappe 2 van de camino……

Comment
  1. Peter, Wat een uitdaging en mooie tocht ga je maken . Heel veel plezier en geniet er van. Je manier van schrijven is perfect. We reizen op die manier een beetje mee .
    Groeten van Mini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *