Camino 2

Bron: EuroHike
Van/naar: O Porriñ0 – Arcade
Afstand: 22,2 km.
Hoogtemeters: ↑ 460 meter, ↓ 450 meter

Klokslag half 9 staat mijn taxi voor de deur van hotel Lara in Valença om mij naar het startpunt van etappe 2 in Porriño te brengen. Een ritje van een kwartier maar daar komt nog een uur bij vanwege het tijdsverschil tussen Portugal en Spanje.

Goede reis in elke taal maar niet in het Nederlands

Maar goed, vanaf vandaag blijf ik in Spanje en is de klok minder belangrijk. Gedurende de gehele reis is de N550 mijn metgezel. Soms loop ik er langs, een andere keer steek ik de doorgaande weg over maar hoe dan ook, ik blijf het stuk asfalt tegen komen. Er moet vandaag aardig wat geklommen worden en dan begint op weg naar en door het plaatsje Mós. Het is nog vroeg en het stijgende wegdek levert nog geen onoverkomelijke problemen.

En plots passeer je een oud ambacht in progress

Enkele andere wandelaars die ik inhaal hebben er duidelijk meer problemen bij. In Mós luiden de kerkklokken en staat een groep gelovigen te wachten voor de kerk van Santa Eulalia. Na het bos van Chan das Pipas volgt een zeer steile afdaling. Enige aandacht is vereist anders rol ik naar beneden. Ik steek de N550 over en wandel verder naar Redondela. Ik bezoek nog even een albergue oftewel hostel om mijn Credencial del Peregrino te laten stempelen. Net buiten Redondela passeer ik het plaatselijke sportcomplex waar de jonge talentjes een voetbalwedstrijd houden.

Een partido de futbol in Redondela

Na een wederom zeer steile klim neem ik een broodnodige pauze bij een speeltuintje een laat een grote groep rumoerige Portugezen passeren. Vervolgens volg ik het pad door het bos naar Arcade waar ik mij meld bij hotel Duarte. Ik zal hier ook dineren en dat is nog steeds wennen. De Spanjaarden eten namelijk vrij laat, ik kan pas om 8 uur terecht. Maar ja, het zij zo……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *