Camino 3

Bron: EuroHike
Van/naar: Arcade – Pontevedra
Afstand: 13 km.
Hoogtemeters: ↑ 240 meter, ↓ 260 meter

Buen Camino!

In Oostenrijk groeten wandelaars zich met Gruβ Gott, in Nederland zeggen ze meestal niets en onderweg naar Santiago de Compostela is het dus Buen Camino oftewel een goede wandeling. Vandaag staat een relatief korte wandeling op het programma. Maar omdat ik nog even het strand van Arcade wil bezoeken komt er nog zo’n 2 kilometer bij, mag geen probleem zijn. Hotel Duarte ligt aan de route dus dat is gemakkelijk. Zoals gezegd wijk ik even van de gebaande paden af en maak een wandeling langs het strand om vervolgens weer de gele schelp op blauwe achtergrond te volgen.

Middeleeuwse brug over de Verdugo

Terwijl ik via de Pontesempaio de Verdugo oversteek begint het te regenen. Dat weerhoudt mij niet om de klim door de smalle straatjes aan te vangen. De regenval houdt niet lang stand en als ik de rivier Ulló via een oude smalle brug is het al weer bijna droog. Het te volgen pad wordt met de meter lastiger; over eeuwenoude stenen – waar tussendoor hier en door het water naar beneden stroomt – gaat het stevig omhoog. Boven in het bos is een klein rustpuntje in de vorm van een handelaar die een beetje Nederlands spreekt.

Capela de Santa Marta de Gandaron (1617)

Hij heeft tevens een stempel voorhanden, komt dat even goed uit. Ik wandel verder naar de kapel van Santa Marta de Gandarón uit 1617. Ook hier kan weer gestempeld worden. Ik volg 300 meter de doorgaande weg naar een keuzepunt. Rechtdoor gaat de route over de asfaltweg en linksaf gaat de attractivere Camino Complementário langs de Río Tomeza. Na geruime tijd arriveer ik weer bij de asfaltweg aan de rand van Pontevedra.

Street art “Peregrino y Cathedral” nabij Pontevedra

Ook vandaag ligt mijn hotel weer langs de camino. Dat is fijn maar tengevolge het op tijd vertrekken en de korte afstand kan ik nog niet inchecken. Dan maar de tijd doden met een consumptie op het naastgelegen terras…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *