Camino 4

Bron: EuroHike
Van/naar: Pontevedra – Caldas de Reis
Afstand: 22 km.
Hoogtemeters: ↑ 220 meter, ↓ 230 meter

De weersverwachting ziet er niet al te best uit, veel regen en dat de hele dag. Maar in Pontevedra blijven is ook geen optie, mijn bagage is  namelijk al onderweg naar het volgende hotel.

Igrexa da Virxe Peregrina in Pontevedra

Ik wandel door het historische centrum naar de rivier de Lérez en steek deze over via de Ponte do Burgo. Ik volg de weg door de bebouwde kom een kilometer of 3 en wandel dan verder parallel aan de spoorlijn. Bij de doorgaande weg ga ik links en volg de drukke weg tot aan de kapel van San Caetano. Hier ga ik rechtsaf naar de spoorlijn die ik 2 km. lang volg. Na de overweg duik ik het bos in over een kronkelend bospad dat door de hevige regenval enigszins drassig is geworden.

Leuk paadje toch, zo tussen de wijnranken

Uiteindelijk kom ik bij A poussada do Peregrino, een kleine bar in San Amaro waar het behoorlijk druk is. De weersomstandigheden zullen hier wel debet aan zijn, ik haal mijn stempel en ga weer en route. Bij het dorpje Tivo loop ik even langs de N550 en ga dan door de velden en dorpjes naar Caldas de Reis. Ik bereik mijn einddoel van vandaag bij de Iglesia de Santa Maria en wandel vervolgens het centrum in.

Iglesia de Santa Maria de Caldas de Reyes

Het is even zoeken naar hotel Roquiño – het ligt even van de route af – maar na korte tijd arriveer ik dan toch drijfnat bij mijn verblijf voor de komende nacht…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *