Camino 5

Bron: EuroHike
Van/naar: Caldas de Reis – Padrón
Afstand: 19 km.
Hoogtemeters: ↑ 260 meter, ↓ 280 meter

De regenval van gisteren wa gelukkig van tijdelijke aard, de rest van de week schijnt de zon. Ik verlaat het centrum van Caldas de Reis via een middeleeuwse brug over de Bermaña rivier.

De brug over de Bermana in Caldas de Reis

Na de oversteek van de N550 volg ik deze waterloop zo’n 4 km. door de Bermaña vallei. Dit prachtige pad door het bos brengt mij weer naar de N550 in Carrecedo. Bij café Esperon nemen enkele wandelaars een kleine rustpauze terwijl ik na het ophalen van de benodigde stempel mijn weg vervolg naar de 18de eeuwse kerk van Santa Mariña de Carracedo. Het pad volgt eerst de welbekende N550 en dan de autosnelweg AP9. Na nog enkele horeca-gelegenheden en natuurlijk oude kerken kom ik bij de Pontecessures brug vlak voor Padrón. Ik steek de Rio Ulla over wandel verder naar het riviertje de Sar. Deze volg ik tot aan het voetbalstadion en verlaat dan de route.

Santa Marina de Carracedo

Mijn verblijf voor de nacht ligt namelijk niet in Padrón maar in Lestrobe, nog ongeveer 1 kilometer doorwandelen dus. Morgen de laatste etappe – ruim 25 km. – naar Santiago de Compostela. Nog even doorbijten dus maar dan zit het eer wel weer op…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *