Camino 6

Bron: EuroHike
Van/naar: Padrón – Santiago de Compostela
Afstand: 25 km.
Hoogtemeters: ↑490 meter, ↓ 240 meter

Het is gelukt, ik heb zonder grote problemen de cathedraal van Santiago de Compostela bereikt. De laatste dag was een pittige, ruim 25 kilometer maar wel met mooi weer.

Mijn voeten brachten mij naar Santiago

Vanmorgen ben ik vertrokken vanuit Casa rural A Casa Antiga do Monte in Lestrobe voor een overbrugging van 1 km. naar het voetbalstadion van Padrón. Van hier uit volg ik weer de route noordwaarts en gelijk tref ik al weer andere pelgrims. De tocht is weer niet heel geaccidenteerd maar een paar heuveltjes mogen niet ontbreken. Zoals iedere dag wandel ik wee door kleine dorpjes met zijn smalle kronkelige straatjes. Je zult hier maar een nieuw bankstel hebben besteld, een vrachtwagen kan hier niet komen. Hoe zullen ze dat hier oplossen?

Iedere dag minstens 2 stempels

In al deze dorpjes kom je ook zogenaamde hórreos tegen. Na enig zoekwerk op Google heb ik zin er van kunnen ontdekken. Vroeger werd in deze ‘huisjes op poten’ het graan bewaard ter bescherming van knaagdieren. Met grote regelmaat kom je ook kleine winkeltjes of cafeetjes tegen waar je natuurlijk souveniers mar ook een hapje en drankje kunt verkrijgen. Daarnaast ook afhaalpunt voor de broodnodige stempel. Wat betreft die stempels; in een boekje – Credencial del Peregrino – dien je dagelijks minimaal 2 stempels onderweg te verzamelen. Natuurlijk kun je daar negeren – het is de avondvierdaagse niet – maar dan heb je geen recht op een mooie oorkonde. Die moet je dan wel nog ophalen en afrekenen (€ 3,00) bij de Oficina del Peregrino om de hoek bij de kathedraal.

Kathedraal van Santiago de Compostela

Nog een opvallend dingetje: in dit gedeelte spreekt bijna niemand Engels, wel Spaans natuurlijk maar dat ben ik niet machtig. De receptionisten in de verschillende hotels zijn gelukkig wel meertalig. Morgenvroeg om 7 uur vertrekt mijn vliegtuig naar Amsterdam, dat wordt dus heel vroeg opstaan. De taxi is netjes via de hotelreceptie gereserveerd….

Comment
  1. Peter, geweldige ervaring zou ik zeggen.
    Mooi verwoord. Voetenbadje zou wel lekker zijn toch!
    Goeie reis naar huis .?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *