Canisius Strooptocht

Onze wekelijkse woensdagwandeling komt in de regel uit een boekje of van een website. Echter, vrijwel elk weekend wordt er wel ergens een wandeltocht georganiseerd en zodoende stonden we vanmorgen aan de start in Schinnen. Het JIS (Jongeren Initiatief Schinnen) organiseert ieder jaar de Canisius Strooptocht en biedt hierbij de keuze uit 4 afstanden (6, 10, 15 en 20 km.). Na kort overleg komen we tot de conclusie dat de 15 kilometer lange route het beste in ons trainingsprogramma voor de Swentiboldmars past.

Een lang lint wandelaars kronkelt zich richting Puth

Een lang lint wandelaars kronkelt zich richting Puth

Tengevolge van de fraaie weersomstandigheden mag de organiserende vereniging zich verheugen op een groot aantal inschrijvingen; goed voor de clubkas en de sfeer onderweg. Het mag duidelijk zijn, we lopen vandaag niet alleen. Een lang lint van wandelaars slingert zich door het Limburgse heuvelland. We verlaten Schinnen via een smal pad langs de Geleenbeek. De route brengt vandaag geen verrassingen want we lopen bij wijze van spreken door mijn achtertuin. Verdwalen zullen we vandaag dus niet. Even voorbij Kasteel Terborgh nemen we afscheid van de 10 km. lopers, wij daarentegen lopen door het Stammenderbos langs het voormalige retraitehuis ‘Sint Ignatius’ – tegenwoordig een asielzoekerscentrum – naar de Sint Jansmolen. We vervolgen het pad bergop naar Sweikhuizen en verlaten het bergdorp weer snel om richting Geleen te wandelen. Het Danikerbos laten we rechts liggen, via de visvijvers ‘Driepoel’ bereiken we de eerste controlepost in het clubhuis van VKG (Verkenners Kluis Geleen). Ik had de sanitaire stop ook thuis kunnen doen want ik woon hier maar enkele honderden meters vandaan.

Langs de Botkoel in Puth ligt deze wijngaard met uitzichtpunt

Langs de Botkoel in Puth ligt deze wijngaard met uitzichtpunt

Na een korte pauze vervolgen we onze weg langs het Burgemeester Damenpark – de bakermat van Pinkpop – op weg naar de tweede pauzeplek. Via het buurtschap Daniken lopen we wederom langs de Geleenbeek richting Munstergeleen. Bij het geboortehuis van Pater Karel zijn de eerste pelgrims al gearriveerd; wij wandelen de bebouwde kom van Munstergeleen in. Op de Bronkboomstraat krijgen we weer gezelschap van de 10 km. lopers en niet veel later komt de tweede en laatste controlepost reeds in zicht. Naast de voetbalvelden van SVM ligt het gebouw van Scouting Munstergeleen en hier is wederom tijd en ruimte voor een versnapering. Omdat een van onze kompanen last heeft van hinderende blaren duurt de stop hier iets langer dan de bedoeling was. De deelnemers aan de 20 kilometer lopen vanaf hier een extra lus maar voor ons staat de laatste etappe op het programma.

Biologisch en een beetje vergeten.......

Biologisch en een beetje vergeten…….

De licht stijgende weg door het buitengebied brengt ons naar Puth. Voorbij boerderijcamping ‘De Botkoel’ passeren we een heuse wijngaard. Na de steile afdaling van de Zandberg worden we opmerkzaam gemaakt op een moestuin van een bekend Schinnens restaurant, de chef kookt daar klaarblijkelijk met zogenaamde vergeten groente. Bij de kapel op de kruising met Heisterbrug slaan we linksaf en komt er een einde aan deze wandeling. Bij de visvijver genieten we in het zonnetje nog even na voordat we terug naar huis rijden. Woensdag volgt weer een reguliere trainingstocht, de afstand en locatie is nog onbekend…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *