Ceci n’est pas une…

De titel geeft al aan dat dit eigenlijk niet is wat waarschijnlijk toch wel is. Verwarrend? Mooi want dat is namelijk ook de bedoeling.

Kunstliefhebbers herkennen de franstalige titel natuurlijk van het beroemde kunstwerk ‘Ceci n’est pas une pipe’ van de Belgische surrealistische kunstschilder René Magritte. Als men nu denkt dat ik vandaag een bezoek heb gebracht aan het René Magritte Museum in Brussel dan heeft men het bij het verkeerde eind. Ik was heden zelfs niet in België maar gewoon in het Geleense. Vanwaar dan deze verwijzing? Alors, ik zal dat in de volgende alinea expliceren.

Sint Janskluis Geleen

Sint Janskluis Geleen

Ik heb hedenmiddag een kort bezoek gebracht aan de Sint Jans-Kluis, beter bekend als ‘de Kloes’. De uit 1699 daterende kapel was dit weekend omgetoverd tot een heus proeflokaal. Het uit Gent (B) afkomstige ‘A Taste Affair’ – met een vestiging in Geleen – presenteerde haar assortiment wijnen en bieren met de mogelijkheid om een slokje te proeven en natuurlijk een bestelling te plaatsen. Kortom, een aangename bezigheid op een zomerse zondagmiddag.

Ceci n'est pas une bière

Ceci n’est pas une bière

Rest nog een kleine uitleg in relatie tot de titel van dit bericht. Welaan, het is zeer eenvoudig: een van biermerken in het assortiment is ‘Ceci nést pas une bière’ maar is het stiekem toch……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *