Christchurch

Vanmiddag wordt slecht weer verwacht bij Mount Cook. Gelukkig zijn we dan al onderweg naar Christchurch. De morgen moet natuurlijk nog gevuld worden met een prachtige wandeling. Diegene die het aandurven lopen door Hooker Valley naar de voet van de gletsjer van Mount Cook. Een niet te steile tocht maar wel veel rotsen en smalle moeilijke paadjes over 2 Swing Bridges die vervaarlijk heen en weer deinden tengevolge van de straffe wind. Des te dichter we de gletsjer naderden, des te harder ging het waaien. Arme Japannertjes; ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk zijn weg gewaaid.  Uiteindelijk zijn maar 6 mensen van onze groep tot het eindpunt doorgelopen. De andere zijn bij de 2de brug – of sommigen al eerder – omgekeerd wat trouwens geen onverstandige keuze was.

Christchurch

Om 12 uur luch bij de Hermitage en natuurlijk nog een kijkje genomen bij het standbeeld  van een van Nieuw Zeelands helden, Sir Edmund Hillary. De eerst man op de Mount Everest kijkt hier – vereeuwigd in brons – met trotse blik naar Mount Cook.

Sir Edmund Hillary

En dan, de laatste rit met de Toyota bus. We gaan naar Christchurch. Aangezien Bas hier woont en natuurlijk heel trots is op zijn woonplaats en 2de vaderland geeft hij ons een uitgebreide rondleiding door Christchurch waarbij we na heel veel haarspeldbochten ook nog even een sterrenwacht – Mount John University Observatory – aandoen. Boven op deze top kun je zelfs voorover hangen tegen de zeer harde wind in zonder om te vallen. Morgen – 10 februari 2009 – hebben we een vrije dag. Eindelijk geen gids die in alle vroegte met de bus staat te wachten omdat we verder moeten op onze ontdekkingsreis door de grote witte wolk. Uitslapen en dan de stad in, funshoppen en verder weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *