Christoffel

Zondagmorgen op een verlaten industrieterrein, op zoek naar de Roermondse Christoffel Brouwerij. Veel allure heeft het pand niet, het is niet meer dan een kleurloze loods – behalve de gele poort dan – zonder enige significante aanduiding.

Wat ik hier doe op deze troosteloze plek? Het is het start- en eindpunt van een wandeling uit een nieuw wandelboekje met routes gesitueerd rondom een verzameling Limburgse brouwerijen. Het bedrijventerrein ‘Roerstreek’ ligt aan de oostzijde van Roermond, richting Herkenbosch aan de rand van Nationaal Park De Meinweg. De wandeling zal mij dan ook voornamelijk door dit natuurgebied voeren.

Het is de langste route – 20 km. – uit het 168 pagina’s tellende boekwerkje en voldoende rustmogelijkheden. Niet dat ik die allemaal zal benutten maar het zou wel kunnen. De eerste gelegenheid is bij Rijstal Venhof waar ik echter weinig paarden zie maar wel veel honden. Via een bospad geraak ik aan de achterzijde van Camping Elfenmeer om vervolgens het Bezoekerscentrum van De Meinweg te bereiken. Over het fietspad van de Keulse Baan loop ik langs 2 tuincentra richting Duitse grens tot aan de Gitstappermolen in Vlodrop. Dit is het meest oostelijke punt en tevens de helft van de route.

Op de terugreis zal hier en daar het heenpad worden gekruisd of gedoubleerd, dat is in dit vrij smalle gebied bijna onvermijdelijk. Vanaf Etsberg staat er een lang recht pad door het bos op het programma. Volgens de beschrijving ca. 1 km. lang maar volgens mij – en een stafkaart – is het ongeveer 2 km. lopen tot het spoorviaduct. Ik vervolg mijn pad aan de andere zijde van de oude goederenspoorlijn ‘De IJzeren Rijn’ om deze na een kwartiertje weer over te steken.

De route was tot nu toe goed te volgen maar nu leek het toch enigszins fout te gaan al had ik dat nog niet in de gaten. Geheel conform de beschrijving naderde ik een open veld met een groen poortje. Wederom zoals beschreven ga ik naar rechts en blijf het pad volgen tot aan een verharde weg. Hier wijkt de situatie iets af ten opzichte van het boek maar ik ga toch maar naar links, wandel langs de hoofdingang van de camping en kom weer uit bij het Bezoekerscentrum. Op tot nu toe onverklaarbare wijze heb ik blijkbaar een weg – Scheidingsweg genaamd – volledig gemist.

Enigszins in verwarring bereik ik uiteindelijk via een alternatieve route weer de Christoffel Brouwerij, het zit er weer op. Ik heb mij voorgenomen om binnenkort terug te keren naar De Meinweg om mijn dwaling nader te onderzoeken want nu wil ik ook weten waar het fout is gegaan…….

Comments
  1. Pingback: Digipete.nl » Meinweg

  2. Pingback: Digipete.nl » De Maar

  3. Pingback: petercremers.nl » Lindeboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *