Danikerbosloop

Gisteren had een heel drukke dag kunnen worden, ‘s-morgens het traditionele vlaghijsen bij de Stadsprins en ‘s-middags de al net zo traditionele Belsje Middig. Het had waarschijnlijk heel veel leuke foto’s opgeleverd en waarschijnlijk ook een hoge alcohol-consumptie. Het had gekund maar ik heb al dit plezier aan mij voorbij laten gaan.

Er zijn namelijk nog meer activiteiten in het Geleense, een week voor Carnaval. Natuurlijk had ik ergens een stevige wandeling kunnen ondernemen maar niet op deze laatste koude zondag. Tussen Geleen, Puth en Sweikhuizen ligt het Danikerbos ingeklemd. Het is een betrekkelijk klein bos met aan de rand een manege, een kinderboerderij en een visvijver. Leuk voor een korte wandeling om vervolgens op het hoogste punt te genieten van een fraai uitzicht op de skyline van Geleen.

Gistermorgen was het geaccidenteerde bosgebied het strijdtoneel voor de fanatiekste hardlopers onder ons. Een groot aantal lopers – recreanten en wedstrijdlopers – hadden zich verzameld voor de zevende editie van de Danikerbosloop. Om stipt half elf klonk het startschot voor de korte (5 mijl) en de lange (10 mijl) cross. Tijdens het korte aanlooprondje werd gelijk het verschil gemaakt en was het snel duidelijk wie vaker aan wedstrijden deelneemt en wie niet.

Ik vond een mooie fotolocatie op het eerste hellinkje van de dag en heb daar ruim anderhalve ronde gespendeerd met – logischerwijze – het maken van foto’s. Via een flinke afkorting bereikte ik het laatste gedeelte van het parcours om ook daar enkele plaatjes te schieten. Bij de finish aangekomen bleek dat de toppers van de 5 mijl al lang over de meet waren, ze werden zelfs al gehuldigd.

Het was een strakke planning, de huldiging was amper afgesloten of de snelste loper op de lange cross maakte reeds zijn opwachting. Met een tijd van 1.03.23 was Willy Peters vandaag de allersnelste.

Volgend jaar vindt de 8ste editie plaats op 24 februari, begin maar vast te trainen….

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *