Davos

De vakantie in Graubünden wordt afgesloten met een stevige wandeling. Vandaag is het de bedoeling om een tocht naar Davos te maken. Ook deze wandeling start bij de Untersee en om een doublure te voorkomen kies ik voor de optie langs de Kläranlage.

Na de oversteek van de Welschtobelbach begint de weg langzaam te stijgen. Voorlopig zal het klimmen geblazen blijven totdat de Maienfelder Furgga wordt bereikt. Op het hoogste punt van de dag – 2.440 meter – ligt een schuilhut die ook alleen voor dat doel geschikt is, er is dus geen verzorging aanwezig.

Na een korte rustpauze begint de lange afdaling over kronkelige paadjes en door kleine stroompjes. Via de Stafelalp wordt even voor tweeën het station van Davos bereikt. De Zwitserse plaats Davos heeft trouwens ook een plaatsje in de Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse hotelier Willem-Jan Holsboer was een van de grondleggers van Davos als kuuroord en hij was de oprichter van de Rhätische Bahn. Het Nederlands Astma Centrum heeft al meer dan 100 jaar een kliniek in Davos.

Op advies van een charmante spoormedewerkster had ik eerder deze week een graubündenPASS aangeschaft waarmee drie dagen onbeperkt kon worden getreind. Die pas kwam vandaag van pas want terug wandelen was geen optie. Via Klosters, Landquart en Chur kwam ik uiteindelijk weer veilig in Arosa aan. Opvallend is wel de verhouding wandelen/trein, na een bergwandeling van 5 uur heeft het spoor 3 uur nodig om mij terug te brengen naar het uitgangspunt.

Het zit er op, vanavond is er nog een waterspektakel op de Obersee en morgen is de terugreis – alweer met de trein – gepland….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *