De dag van Wijchen

De eerste dag leverde een paar blaren op die ik gisteravond direct heb laten behandelen bij de blarenpoli en zodoende stond ik vanmorgen met ingepakte voeten weer fris en fruitig aan de start van de tweede dag van de vierdaagse 2013.

Op de tweede dag – de dag van Wijchen – vallen traditiegetrouw de meeste deelnemers uit. Vooral voor de debutanten – en daar ben ik er een van – schijnt het meestal een zware dag te worden. Mijn devies: niet aan denken en gewoon met goede moed beginnen. De Waal wordt niet meer overgestoken, we concentreren ons op het gebied ten westen van Nijmegen. Echter eerst zuidwaarts richting Heumensoord waar de militairen zich bij ons aansluiten. Vlak voor Wijchen haal ik de eerste 50 km. lopers in, met de snelheid zit het dus wel goed. In Wijchen is het publiek wederom massaal komen opdagen en is er waarachtig een heus defileerpunt waar de militairen even in de houding mogen schieten. De temperatuur is vandaag ongeveer gelijk aan gisteren maar dankzij de lichte bewolking en een zwakke wind is het beter uit te houden.

De dag van Wijchen

De volgende doorkomst is in Beuningen om vervolgens via de sluis van Weurt Nijmegen weer binnen te lopen. Vanaf de Waalkade moet er nog even kort geklommen worden maar dan wordt de Wedren alweer bereikt. Om kwart over 12 meld ik mij af bij registratiebureau 40Z en is het tijd voor een lekker pilsje. De tape heeft mijn voeten goed beschermd dus een bezoek aan de blarenpoli is niet noodzakelijk.

Ik ben op de helft, morgen doen we Limburg aan…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *