De Galgenveldroute

Wandelen door de wereld van de Bokkenrijders, vorige week ben ik er mee begonnen en vandaag zet ik mijn ontdekkingstocht voort. Ook nu start ik weer niet bij het eigenlijke startpunt ‘De Noeber Beemden’ maar kies ik een punt op de route zo’n 10 minuten wandelen van mijn woning verwijderd.

Trap Molenweg Schinnen

Trap Molenweg Schinnen

De Galgenveldroute passeert Geleen namelijk bij de visvijvers van ‘De Driepoel’ en dat is voor mij voldoende reden om hier een provisorisch start- en eindpunt te creeeren. Een groot aantal vissers heeft zich geposteerd rondom de vijver en staren geconcentreerd naar de in het water drijvende dobber. Ik kan mij geen geestdodender tijdverdrijf voorstellen maar daar denken de hengelaars ongetwijfeld anders over. Enfin, ieder zijn hobby; zij snappen mijn wandelpassie waarschijnlijk niet…

Kasteel Terborgh

Kasteel Terborgh

In tegenstelling tot vorige week bestaat vrijwel de gehele route uit onverharde paden en is het asfalt tot een minimum beperkt. Langs de oever van de Geleenbeek wandel ik met zomerse temperaturen naar de Biesenhof aan de rand van Sweikhuizen. Na een eerste stevige klim vervolg ik mijn weg naar Kasteel Terborgh om hier vervolgens na een korte lus door Schinnen weer terug te keren. Het steile pad door het Stammenderbos eindigt tussen de Hoeve Stammen en Gasterie de Bokkereyer en hiermee is het hoogste punt van Sweikhuizen bereikt.

Geleenbeek nabij de Driepoel

Geleenbeek nabij de Driepoel

Over de Bergstraat gaat het weer bergaf om bij de St. Odiliakerk rechtsaf te slaan richting Danikerbos. Op het hoogste punt van het Duistergatsken kruis ik de Koolweg, de vroegere route van de stoet veroordeelden op weg naar de galg. Na een omtrekkende beweging en een pittige klim door het Danikerbos bereik ik daadwerkelijk het vermoedelijke galgenveld van de Bank Schinnen. Als ik het bos weer verlaat zie ik de skyline van Geleen reeds voor mij. Ik daal door de weilanden af naar het bruggetje over de Geleenbeek en zodoende is de cirkel weer rond….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *