Deel 3

Eindelijk, na lang wachten is het er eindelijk: het derde deel van het standaardwerk ‘Geschiedenis van Geleen’. In 1998 zag deel I het levenslicht, in 2005 gevolgd door deel II en nu is er dan deel III. Het is een lijvig boekwerk – 500 pagina’s – geworden, nog dikker dan de twee eerdere delen. Hedenavond vond de officiële presentatie plaats in de Arthur Schrijnemakers Zaal van de Biesenhof.

De 94-jarige auteur – prof. dr. M.J.H.A. Schrijnemakers – woont reeds sinds 1959 in de Verenigde Staten van Amerika en kon mede door zijn slechte gezondheid niet aanwezig zijn in de Waereldsjtad. De honneurs werden dan ook waargenomen door het bestuur van de Stichting Cultuur-Historische Uitgaven Geleen (SCHUG). Na de officiële plichtplegingen konden de gereserveerde boeken in ontvangst worden genomen wat gelijk een heuse file veroorzaakte.

Er zijn plannen voor een vierde deel dat over de periode 1920 tot heden zou moeten gaan. Hoeveel Arthur Schrijnemakers hieraan gaat bijdragen is vooralsnog niet duidelijk maar hij heeft verklaard te willen helpen, es God bleef…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *