Den Helder

Vakantie, een paar dagen er tussen uit. Even uitwaaien aan de kust, om precies te zijn op de Waddeneilanden. Al wandelend en varend zal ik drie eilanden verkennen in vijf dagen.

Vanwege de lange reistijd heb ik besloten om een dagje eerder af te reizen naar de kop van Noord-Holland. Zodoende ben ik vanmiddag gearriveerd in Den Helder alwaar ik tegenover het NS-station een hotelkamer heb geboekt. Aangezien ik morgenvroeg tijdig op de boot naar Texel wil aanmeren, moet de marinestad vandaag nog verkend worden.

Ik heb getracht om – met weinig hulpmiddelen en goed geluk – bij de aanlegplaats van de veerboten te geraken en parbleu, het is warempel gelukt. Een niet onbelangrijk resultaat: morgen loop ik linea recta naar de haven. In Den Helder kun je niet om de Marine heen. Op Willemsoord is het Marine opleidingscentrum gevestigd en er liggen altijd wel een aantal marineschepen in de haven. Vandaag dus ook maar er is meer te doen op Willemsoord.

Morgen is de laatste dag van de Helderse Kermis en die vindt plaats op het terrein van het Marinecomplex. Het is een kermis van niks en dat vinden de bezoekers waarschijnlijk ook want die zijn er maar mondjesmaat. Na het obligatoire rondje door de haven is het tijd om terug te keren naar het hotel, morgen naar Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *