Denderen door Doonder

Het vijfde en laatste bondsfeest in 2013 van de Schuttersbond Sint Gerardus vond vandaag plaats in Doenrade. Voor deze gelegenheid heb ik mij geposteerd voor het overvolle terras van Gasterie Dobbelsteyn aan de Kerkstraat, zo’n 150 meter voor het defilé.

Jong geleerd

Jong geleerd en……

De Schuttersbond Sint Gerardus heeft 21 leden en deze zullen allen in vol ornaat aan het kijklustig publiek voorbij trekken. Enkel de organiserende schutterij St. Michaël moet forfait geven maar zij hebben dan ook de handen vol aan het in goede banen leiden van de festiviteiten.

Oud gedaan

…..Oud gedaan

Schutterij St. Hubertus uit Schaesberg mag het spits afbijten van een bonte stoet cultureel-historische folklore. Het publiek weet dit alles zeer te waarderen en beloont iedere schutterij met luid applaus. Dat het schutterswezen een levend iets is blijkt wel uit de samenstelling van de diverse verenigingen. Wie denkt dat de schutterij enkel het domein van oudere heren is die komt bedrogen uit. Het is goed om te zien – en natuurlijk goed voor de continuïteit van de schutterijen – dat de jeugd ook actief participeert.

Schutterij St. Rosa

De schutterij van Oud-Geleen sluit de stoet en als bij de toverslag loopt het terras leeg en haast men zich naar de schutterswei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *