Dik Voormekaar

Legendarisch. Iedere zaterdagmiddag bij de NCRV op radio 3: de Dik Voormekaar show! Daar bleef je voor thuis of je zorgde dat je gedurende één uur gekluisterd was aan de autoradio (en maar blijven rijden). Heel Nederland luisterde en waarschijnlijk ook een groot deel van Vlaanderen. Hilarische scenes met illustere personages als Ome Joop, Harry Nak, Bep en Toos stonden garant voor een stukje fantastische radio-geschiedenis. Onder leiding van Dik Voormekaar en zijn technicus Meneer de Groot werd een stukje chaos gepresenteerd om je vingers bij af te likken.

Dik Voormekaar

Sinds kort proberen van Duin en de Groot het weer op televisie en wel bij de grootse familie van Nederland. Na het geslaagde probeersel in de theaterrevue van Andre van Duin vond men de tijd weer rijp voor TV. Vanavond heb ik revival voor het eerst gezien. Enigszins vreemd, 2 heren aan een desk met audio-apparatuur en koptelefoons op in een met publiek gevulde studio. Radio op TV! Ik vond het fantastisch!! Jeugdsentiment met het elan van vroeger. Niets is veranderd aan het concept, nog steeds 2 radio-idioten die alle stemmetjes doen en dat live. Televisie blijft een visueel medium dus zijn er een aantal filmpjes toegevoegd. En – hoe fout de goede man ook is – het is een meesterlijke zet om consumentenman Frits Bom het item over Twan Stuntman te laten presenteren. Frits blijft een karikatuur maar het is om te lachen.

Mijn tip: Ogen dicht en alléén maar luisteren. Je waant je weer in de jaren 80 en ligt weer dubbel van het lachen. Van mij mag het morgen weer op de radio, de Dik Voormekaar Show……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *