Doonder

De Pölleklup Lötterao maakt lands wegen weer eens onveilig. Heden vindt namelijk de jaarlijkse voorjaarswandeling plaats in combinatie met de afsluiting van het jubileumjaar. Al met al goede redenen om een gezellig dagje uit te organiseren.

Gasterie Dobbelsteyn

De wandelcommissie heeft gezorgd voor prachtig wandelweer en een mooie route in de buurt van Doenrade. Gisteren is een nieuwe uitbater gestart in Gasterie Dobbelsteyn en dat is voor de Pölleklup een goede reden om dit etablissement aan een grondige test te onderwerpen. Na de obligatoire koffie kan de wandeling beginnen. Via de Deunsberg bereikt het gezelschap het buurtschap Viel alwaar de eerste korte pauze plaats vindt. Na de pitstop vevolgens wij onze weg via Bingelrade naar Jabeek. In laatsgenoemde plaats is wederom een pauze voorzien en wel op het terras van Dorpsbrouwerij De Maar.

De Maar

Het mag geen verrassing zijn dat wij het assortiment van de kleine brouwerij uitvoerig getest hebben, zelfs een korte rondleiding door het brouwhuis bleek spontaan mogelijk. De originele route – van wandelgidzuidlimburg.com – loopt oorspronkelijk tot aan Süsterseel maar vanwege de groepssamenstelling en het karakter van de activiteit is deze door de wandelcommissie ingekort zodat we op het afgesproken tijdstip weer op het terras van de gasterie plaats konden nemen.

Na een voedzame maaltijd en een aantal drankjes konden we voldaan weer naar huis terugkeren met alweer een geslaagde Pölle-activiteit achter de rug…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *