Echt

De Maastrichtse uitgeverij TIC publiceert naast boeken in het Limburgs ook een aantal wandelboeken. Van de 8 beschikbare titels staan er 3 stuks in mijn boekenkast te weten:

  • Gulpener caféroutes
  • Vijlenerberg Kroegjesroutes
  • Pelgrimswandelingen in Limburg

In het laatste boekje staan 16 rondwandelingen van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden en voor vandaag heb ik gekozen voor de Pelgrimswandeling Echt. Denk nu niet dat ik plots bekeerd ben en op pelgrimage ga. Het zijn gewoon mooie wandelingen en voor mij is het kerkelijk aspect van de routes niet meer als een belangrijk historisch cultuurgoed.

Via de Patersweg naar Abdij Lilbosch

De 13 km lange tocht start en eindigt in het centrum van Echt en voert door de buurtschappen Hingen, Slek en Schilberg. In de Echter dorpskern zijn veel verwijzingen naar de Heilige Edith Stein die in Carmelitessenklooster alhier heeft gewoond. Voorbij het buurtschap Hingen wordt ons pad gekruist door de bekende rood-witte markeringen van het Pieterpad. Op naar de gebouwen van Stichting Pergamijn die we echter rechts laten liggen. Over een mooie laan gaat het naar Abdij Lilbosch en verder naar Slek. Voor de tweede keer wordt de Rijksweg overgestoken en bereiken we via Schilberg het eindpunt van deze pelgrimswandeling.

Abdij Lilbosch

De Zondagse kilometers zijn weer gemaakt, koud maar onder een strakke hemel en een flets zonnetje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *