Ellef

De elfde van de elfde van de elfde………..

Het 5de seizoen heeft weer een aanvang genomen, de carnavalisten zijn massaal uit hun zomerslaap ontwaakt. Op het Vrijthof in Maastricht was geen vrije cm² meer te vinden en ook op de Domplatz in Keulen was het vandaag een en al rood, geel en groen. In de Waereldsjtad gaat het er allemaal iets bescheidener aan toe; eerst een Limburgse mis en dan kiest de Aafgebrande Gaaskaetel het luchtruim.

Door de donkere november-nacht trok het bonte gezelschap vervolgens naar de Hanenhof voor de aansluitende festiviteiten. Deze hadden een tweeledig karakter met een officieel en en officieus tintje. De Flaarisse namen vanavond namelijk afscheid van opper-Flaaris Paul Leenen die na 2 x 11 jaar het stokje had doorgegeven aan Bert Lemmens. Paul werd gefêteerd door zijn voormalige ambtgenoten van de Vief van Gelaen en natuurlijk betrad een keur van notabelen het podium om hem kort toe te spreken.

De organisatie had een duidelijke opdracht gegeven om de toespraken daadwerkelijk kort te houden want het programma had nog meer in petto. Na alle plichtplegingen was het podium geheel voor de feestband ‘Wir sind Spitze’ gereserveerd. Met een mengeling van volkstümliche en popmuziek wisten ze het aanwezige publiek aardig op de banken te krijgen.

Maar aan alles komt een eind en dus ook aan deze historische 11elfde november. Het carnavalsseizoen is begonnen en duurt in alle hevigheid tot en met Carnavalsdinsdag.

Driewerf Alaaf………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *