Epen

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 158
Afstand: 16,6 km.
Start en Finish: Patronaat

Het is carnaval maar dat laat ik aan mij voorbij gaan. Voor de afwisseling weer eens naar het Heuvelland, om precies te zijn: Epen. Bij het patronaat midden in het dorp start ik mijn avontuurlijke tocht door de Limburgse heuvels. Het zou een bijzondere dag worden, lees rustig verder.

De Johannes de Doperkerk in Mechelen

Rechts langs het patronaat volg ik de dalende holle asfaltweg en na enkele klaphekjes ben ik in het stroomgebied van de meanderende Geul terecht gekomen. Ik blijf de route volgen tot in Mechelen. Het is nu de bedoeling om een lus naar en van Partij te lopen om uiteindelijk weer in Mechelen terug te keren. Dat gaat allemaal goed en bij de Johannes de Doperkerk uit 1810 sla ik rechtsaf naar Elzet. Enkele carnavalisten voeren een ceremonie – op afstand – uit bij een van de alhier gelegen woningen, ik glimlach even en wandel verder. Voorbij het buurtschap Elzet wandel ik het Elzetterbos in. Fraaie paden en milde stijgingen maar ook voorzien van noodlot.

’t bakkes tegenover Hoeve de Plej

Nog vóór Camerig wordt alles zwart en val ik buiten bewustzijn ten gronde. Let wel: dit verhaal is van horen zeggen want ik was zelf dus buiten bewustzijn. Voorbijgangers hebben mij op mijn buik liggend gevonden op het bospad en mij in de stabiele zijligging gelegd. Het was vervolgens een uur wachten op de hulpdiensten; een bospad is tenslotte niet zo makkelijk te vinden en te bereiken, er zijn dan ook geen postcode’s en huisnummers. De avontuurlijke rit door het bos van ambulance en politie is door laatstgenoemde vastgelegd en gepubliceerd op hun Facebook pagina. Op naar het ziekenhuis in Heerlen, verschillende onderzoeken en meerdere artsen-visites met gevolg dat ik moest blijven.

Zicht op Partij

Vandaag mocht ik weer naar huis. Conclusie: ik heb een epileptische aanval gehad, mijn linkerhand is nog iets onwillig, eten is lastig omdat ik tijdens het insult flink op mijn tong had gebeten en ik ben een hoop extra medicatie en een aantal therapieën rijker. Voor de rest gaat het goed maar ik mag wel 3 maanden niet auto rijden, lastig als chauffeur zijn je werk is. Maar goed, een enerverend dagje en het komt wel weer goed. Het wandelen zal wel een stuk minder worden……

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *