Eurospoor

20.000 m² modeltreinen oftewel Eurospoor 2011 in de Utrechtse Jaarbeurs. Verspreid over 3 hallen vindt dit weekend – vrijdag, zaterdag en zondag – het grootste modelspoor-evenement van Nederland plaats.

Pal tegenover het Centraal Station verzamelen zich 3 dagen lang duizenden modelspoor-fanaten zich om de passie voor hun hobby met elkaar te delen. Er stonden lange rijen voor de 6 kassa’s, Eurospoor here we come. Eén hal was in zijn geheel gereserveerd voor de commercie, lange rijen marktkramen gevuld met alle denkbare handelswaar op treinengebied. Niet alleen handelaren uit Nederland maar ook veel Duitse collega’s gaven acte de présence. Bijna iedereen gaat wel met iets naar huis, van dat missende stukje rail tot een complete startset.

In de andere 2 hallen kon men niet kopen maar wel kijken. Een internationale verzameling modelbanen trok de aandacht van vele kijklustigen. Alle formaten waren vertegenwoordig, van de minuscule schaal Z tot de imposante schaal G. Naast vele vaderlandse modelbouwverenigingen waren ook een aantal buitenlandse gasten met hun huisvlijt naar Utrecht afgereisd. Belgen, Fransen, Duitsers, Italianen en Britten toonden hun modelbanen aan het gefascineerde publiek.

Met pijn in mijn voeten ging ik met een plastic draagtas – lijkend op een vuilniszakje – gevuld met 2 nieuwe wagentjes en een decoder weer huiswaarts. Eurospoor 2011 duurt nog tot zondagavond maar ik heb de buit al binnen.

Nu op zolder snel verder bouwen aan mijn eigen baan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *