Fanfaremars

De Jeugfanfaar Zitterd organiseert sinds een aantal jaren op de zondag voor St. Joep de Sittardse Fanfaremars. Dit jaar gooide Covid-19 roet in het eten. Gelukkig bedacht men een alternatief, er werden 6 tochten uitgezet – van 6 tot 21 km. – en publiceerde deze op hun website. Zodoende kan er toch gewandeld worden maar dan zonder controle- en verzorgingsposten. Ik kies voor de langste afstand – 21 kilometer – met start en finish in Nieuwstadt.

Brug over de Geleenbeek nabij Nieuwstadt

 

Het ziet er naar uit dat het traject voor een belangrijk deel verhard zal zijn. Niet mijn favoriete ondergrond maar ik moet het er mee doen. Ik ga noordwaarts langs de Geleenbeek richting Susteren. Bij het pompstation van WML steek ik de Rijksweg over en vervolg mijn weg naar Holtum. Even loopt mijn wandelpad parallel met de autosnelweg A2 totdat ik via een onderdoorgang de bebouwde kom binnen wandel. Ik maak een omtrekkende beweging rondom Holtum en vervolg mijn weg over een smal bospad tussen Born en de A2. Bij de verharde weg aangekomen steek ik de autosnelweg over om richting Limbrichterbos te gaan. Ik nader Kasteel Limbricht en dat is te merken, het wordt drukker met wandelaars en fietsers. Het terras van het enige café van Limbricht is goed bezet en uitnodigend maar ik loop toch maar door naar de Sittardse wijk ‘Hoogveld’. Een rondje door de nieuwbouwwijk en dan door naar natuurgebied ‘de Schwienswei‘.

Uitzicht op Millen (D)

De laatste 5 km. door het natuurgebied brengt mij naar het 300 zielen tellende kerkdorp Millen in de Duitse gemeente Selfkant. Nadat ik de staatsgrens een 2de keer gepasseerd ben, wandel ik ontspannen Nieuwstadt binnen. Nog ruim een kilometer tot ik weer bij het startpunt arriveer, het was een mooie wandeling op een dito mooie dag……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *