Flits!

Een verkeersovertreding zit in een klein hoekje. Ik ben geen grote klant van het Centraal Justitieel Incassobureau maar zo af en toe valt er zo’n onheilspellende envelop op mijn deurmat. Afgelopen week zelfs 2 tegelijk, dubbele misère.

In vrijwel alle gevallen gaat het om snelheidsovertredingen. Niet dat ik zo’n snelheidsduivel – das war einmal – maar ik hou wel van opschieten. Over het algemeen zijn de snelheidsoverschrijdingen dan ook minimaal en meestal binnen de 5 kilometer per uur. Vervelend maar wel terecht, men moet ergens de grens leggen.

Bij de 2 actuele overtredingen hoort een verhaal. Ik ben namenlijk op één dag twee maal geflitst op dezelfde locatie, eenmaal ‘s-morgens en eenmaal ‘s-middags op de Prins  Bisschopsingel in Maastricht. De strafbare feiten vonden plaats op zondag 22 juli jongstleden ten behoeve van een van mijn pelgrimswandelingen en wel die naar Bassenge.

Is dit misschien een oplossing?

Een kostbare wandeling hoewel ik dat op die mooie zondagmorgen natuurlijk nog niet kon bevroeden. Te hard rijden mag natuurlijk niet – zelfs niet een beetje – maar het is een beetje wrang als je dat twee maal daags overkomt op dezelfde plek en ook nog in alle vroegte op een rustige zondagmorgen.

Volgende keer beter opletten, zeker in Maastricht………..

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *