Fox Glacier – Heli Hike

Vandaag is de echte gletsjer-dag. ‘s-morgens eerst een wandeling naar de voet van de Fox Glacier. Dit was al leuk maar het mooiste moest nog komen. Om kwart voor 12 uur moesten we ons verzamelen bij Fox Glacier Guiding voor de incheckprocedure. Op naar het heli-platform. De mensen die niet over de goede schoenen beschikten (dus op gympen kwamen) konden hier fatsoenlijke bergschoenen met bijbehorende sokken krijgen. Dan het veiligheidspraatje en in de helikopter.  Na een fantastische helikoptervlucht van ca. 8 minuten landde we bovenop de gletsjer. Hier kregen we cramps (een soort ijzers voor onder je bergschoenen) uitgereikt en een houten stok met punt. Vervolgens volgde een wandeltocht van een kleine 2 uur onder begeleiding van gids Chris over de gletsjer. Prachtige vergezichten, stevig ijs, riviertjes met ijswater en ijsholen. Een belevenis die ik niet had willen missen. Ondertussen werd het weer steeds slechter en kwam de bewolking dan ook steeds lager. Ander licht maar niet minder mooi. Na afloop van de wandeling kwamen we weer bij het Heli-path en 1 voor 1 kwamen de helikopters ons weer ophalen. Deze keer zat ik naast de piloot en zodoende was het uitzicht helemaal uit de kunst.
Nogmaals, de heli-hike was een belevenis die ik niet snel zal vergeten.
Aangezien ik dit bericht schrijf bij de lokale vestiging van Global Gossip heb ik weer de mogelijkheid om wat mooie foto’s van de gletscher aan het thuisfront te laten zien.

Morgen gaat de reis verder naar Wanaka.

Comments
 1. Wat een geweldige foto`s!!!
  Ben bij thuiskomst benieuwd naar de rest.
  Kan me goed voorstellen dat je dat Heli-vluchtje niet snel vergeet.
  Oh ja, Remco is gisteren(voor jouw eergisteren) met zijn school 2e geworden op het KVL.
  Groetje Astrid

 2. He Peter,

  Zeer sjieke foto’s ! Hubste auch nog figure oet The Lord of the Rings gezeen.

  Groet Ivo

 3. mooie foto’s ga zo door.zo te horen bevalt je de vakantie prima tot nog toe.daar doe je het ook allemaal voor .maak er een onvergetelijk feest van.

  ps. de links (dat zijn toch die gele lettertjes)die je in je reisverslagen zet,krijg ik niet geopend helaas.

  Groetjes en veel plezier Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *