Fox Glacier

Mit de Allepe-express nao de gletsjers……….van Fox Glacier.
Om 9 uur vertrok de bus naar het zuiden, op naar de Nieuw Zeelandse Alpen. Onderweg nog een korte wandeling gemaakt door een stukje regenwoud en een bezoek gebracht aan het atelier van de bekende Maori-kunstenaar Lou Armstrong. Hier fantastische Maori-kunst gezien en uitgebreide uitleg van de 68-jarige kunstenaar himself. Prettig, niet zo’n commerciele gallery die je in elk plaatsje tegenkomt maar een authentieke gallery. Vervolgens een lange rit naar de gletsjers. Eerst maken we een stop bij de Franz Jozef Glacier. De ondekker van deze gletsjer – ene meneer Haast – was een Oostenrijker en noemde zijn ontdekking naar de Oostenrijkse keizer Franz Jozef. De Gletsjer is eenvoudig te bereiken via een niet al te moeilijk pad – althans het eerste deel – en ligt op maar op ca. 100 meter boven zeeniveau, en dat is uniek. Het laatste deel naar de gletsjer ging over een rotsachtig pad via een aantal watervalletjes; het resultaat was fantastisch. Maar 4 personen van de groep zijn tot aan de gletsjer gelopen.
Morgenmiddag gaan we met de helikopter naar de andere gletsjer, de Fox Glacier. Het weer is hier boven verwachting goed, dus het ziet er goed uit voor morgen.

Comment
  1. ik neem aan dat jij bij de 4 personen was die de top gehaald hebben.ben benieuwd hoe je de vluch t met de helikopter morgen ervaart.Hier is het koud.rond het vrieswpunt en een ijzige oostenwind(dus goed schaatsweer)

    ps. lars boom heeft zijn favoritenrol niet kunnen waarmaken.Niels Albert is in de 2e ronde weggesprongen en niet meer achterhaald.boom.Strybar werd 2e,Nys 3e en boom 21e.

    groetjes theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *