Gaia

A day at the Zoo….

Op 1 juni 2005 werd het GaiaPark in Kerkrade officieel geopend en sindsdien is de Limburgse dierentuin al meerdere malen onderscheiden. Ondanks het feit dat ik een dierentuin-liefhebber ben en het park maar 15 autominuten van mijn woonplaats is verwijderd, was ik er vreemd genoeg nog nooit geweest. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, op naar Kerkrade!

Het park is opgedeeld in 4 werelden: Limburg, Taiga, Savanna en Rainforest. De eerste wereld lijkt een vreemde eend in de bijt maar dat valt wel mee. Het GaiaPark gunt duidelijk een prominente plek aan onze mooie provincie en dat is natuurlijk geheel terecht. In en rondom de kinderboerderij verblijven alledaagse dieren zoals koeien, ezels, varkens en nog veel meer kleinvee.

In het Rainforest – het regenwoud – huist een diverse populatie apen. Ik was precies op tijd om het voederen van de Boliviaanse Doodshoofdapen bij te wonen. Zo’n 45 druk rennende en springende aapjes verdrongen zich aan de voederschalen terwijl een verzorgster uitleg bij het tafereel gaf. Veel oh’s en ah’s voor al dat krioelend grut boven je hoofd, aapjes blijven altijd leuk.

Door naar de Taiga, het noordelijke deel van onze aardkloot net onder het Poolgebied. Een gebied waar maar weinigen kunnen overleven zoals de Oeros, het Rendier en het Przewalskipaard. In dit deel van het park heeft ook de Lynx – een uit de kluiten gewassen kat -zijn eigen leefgebied.

Tenslotte de Savanna, het domein van de grote roofdieren. Saaie beesten eigenlijk, de Leeuwen kijken vermoeid voor zich uit en de Cheeta’s hebben alleen maar oog voor hun net verstrekte voedsel. Ook de Neushoorns liggen te bakken in de najaarszon terwijl de Zebra’s een slokje nemen uit de waterpoel. Ondertussen paraderen de Giraffes op gracieuze wijze in het rond.

Ik heb mij geamuseerd, het was een leuke ervaring. Het GaiaPark kan ik iedereen aanraden, met of zonder kinderen….

Comment
  1. Pingback: Digipete.nl » Erenstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *