Garmisch – Mittenwald

Van/naar: Garmisch Partenkirchen – Mittenwald
Afstand: 20 km.
Hoogtemeters: ↑ 750 meter, ↓ 550 meter
Hoogste punt: 1.304 meter (Wamberg)

Vandaag staat de eerste etappe op het programma van mijn wandeltrip naar Meran, op naar Mittenwald! Het eerste stuk is bekend terrein, vorig jaar tijdens de “Tirolerweg” was de Partnachklamm ook al onderdeel van de route en nu dus weer. In tegenstelling tot vorig jaar neem ik nu eens niet de bus naar het startpunt maar besluit ik de 2 kilometer naar het skistadion te lopen. Kan ik al ff warmdraaien…..

trappen

Het trappenpad naar Graseck en Eckbauer

Zoals gezegd, vanaf de sprinschans tot voorbij de klamm kan ik het routeboek opgeborgen laten. Dan begint het echte werk, het wordt klimmen geblazen. Via een hoop trappen en heel veel serpentines worden de ruim 400 hoogtemeters naar Berggasthof Eckbauer overwonnen. De klim was vermoeiend en dus vindt ik dat een fris drankje wel verdiend is. De meeste hoogtemeters zijn achter de rug maar het hoogste punt van de dag moet nog komen. Daarvoor ga ik na de pauze eerst richting kabelbaan. Het dalstation van deze Eckbauerbahn is gelegen bij het skistadion in Garmisch. Deze optie was dus makkelijker en vooral minder vermoeiend geweest dan de door mij gekozen variant. Helaas, maar ik kom hier nu eenmaal om te wandelen nietwaar?! De weg naar de Elmauer Alm voert al dalend en stijgend over de Wamberg waar met 1.304 meter het eerder genoemde hoogste punt bevind. Op de alm zit het vol dus pauze zit er niet in. Ik daal af naar Schloss Elmau – in 2015 gastheer van de G7 – en laat het luxe hotel gelijk rechts liggen.

Elmau

Ooit de bühne voor de G7, Schloss Elmau

Langs de oever van de Ferchenbach wandel ik verder naar Ferchensee. Ook hier was ik vorig jaar al eens en ook nu neem ik een break op het terras van Gasthaus Ferchensee. Nog 4 km. en het zit er weer op voor vandaag. Na de Lautersee wordt het nog even spannend. Volgens de routebeschrijving  is de route door het Laintal de mooiste, de weg is echter afgesloten wegens werkzaamheden. Ik – en een paar medewandelaars – maakten al aanstalten om onze weg via een alternatieve route te vervolgen totdat een passerende local uitkomst bracht.

Laintal

Waterval in het Laintal

JA, er wordt in het Laintal gewerkt maar NEE, niet op zondag. Met andere woorden: geen probleem, gewoon door het Laintal! En inderdaad, het is een heel mooie route. Rotspartijen, klotsend water en een Maria-grot begeleiden mij naar Mittenwald. Vorig jaar nam ik hier de trein naar het Oostenrijkse Scharnitz, dit jaar blijf ik nog een nachtje in het Post Hotel. Tot morgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *