Google

Ik ben wel eens wat kwijt en na lang zoeken ligt het dan meestal voor mijn neus. Maar dan weet ik wel waar ik moet zoeken, ongeveer dan. Als ik een bestandje zoek en niet meer weet waar deze is opgeslagen, dan heb ik daar een tooltje voor. Maar hoe zoek je op het internet; Googelen natuurlijk. Het is zo natuurlijk geworden dat het woord zelfs is opgenomen in de Dikke van Dale. Niet te verwarren met goochelen hoewel dat voor sommige mensen – zoals mijn moeder – hetzelfde is: Abacadabra!
Zelfs als je een andere zoekmachine gebruikt zoals Altavista of Ilse (jazeker, die bestaan ook nog steeds) dan ben je toch aan het googelen. Google bestaat 10 jaar en is vrijwel onuitwisbaar onderdeel geworden van ieders cache-geheugen. Binnen afzienbare tijd weet niemand meer waar het woord googelen vandaan komt omdat het zo ingeburgerd is. Nu probeert Google ook de browsermarkt te bestormen met Google Chrome, maar dit gebeurt vooralsnog in de marge.
Ook Google zelf wordt aangevallen zoals met de lancering van de “revolutionaire” zoekmachine Cuil. Echter, meer als speldeprikjes zijn het niet. Is Google dan de beste? Nee, wel de meest gebruikte. De beste en meest ideale zoekmachine moet nog uitgevonden worden. Dat moet dan een applicatie zijn die mij direct geeft wat ik zoek en geen 10.000 hits waarvan het grootste deel mij niet interesseert.
Blijf maar dromen, die zijn bedrog….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *