GPS Workshop

Het mag geen verrassing heten – ik had het tenslotte gisteren al aangekondigd – dat ik mij deze zonnige zaterdagmorgen onderwerp aan een heuse workshop.

Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik een GPS-apparaat van Garmin aangeschaft en ondanks dat ik het handig hulpmiddel al een aantal keren in de praktijk heb gebruikt, leek het mij toch niet geheel onverstandig om iets dieper in de materie te duiken. Ontrack.nl verkoopt hiertoe het boekje ‘GPS wijzer‘ en organiseert tevens een aantal cursussen cq. workshops welke worden geleid door de schrijvers van eerder genoemd boek.

Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen

Om 10 uur ‘s-morgen meld ik mij bij Herberg ‘De Drie Linden’ te Drunen-Giersbergen. Joost Verbeek – de cursusleider – stond reeds te wachten in het Brabants zonnetje. Al snel waren alle 10 cursisten aanwezig en kon de workshop een aanvang nemen. Om het de cursusleider extra moeilijk te maken beschikte vrijwel iedere cursist over een ander type GPS-apparaat variërend van oud tot nieuw en van goedkoop tot duur. Mijn Garmin eTrex10 behoort tot beide eerste categorieën en bleek het enige aanwezige apparaat zonder de mogelijkheid om kaarten te installeren.

Tijd voor een pauze

Tijd voor een pauze

Na het collectief instellen van de basisinstellingen kon de praktijk beginnen. Aan de hand van de vooraf geïnstalleerde tracks, waypoints en routes werd de techniek van het navigeren uitgebreid geoefend op en nabij de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen. Bij de een ging het iets vlotter dan bij de ander maar daar is het ook een workshop voor. Uiteindelijk kwamen we allen weer samen bij het boscafé, een ervaring rijker en hopelijk een stuk slimmer.

Nu is het zaak om nog meer praktijkervaring op te doen en wellicht volgt in de toekomst nog eens een cursus voor gevorderden….

Comments
  1. Pingback: petercremers.nl » Süsterseel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *