Grensmaas

Gelegen tussen het Julianakanaal en de Maas bevindt zich Meers. Dit ca. 1.000 koppen tellende dorp ligt in een bocht van de Maas en is dientengevolge reeds meerdere malen slachtoffer geweest van overstromingen. In Meers is niet echt sprake van intensief doorgaand verkeer, meestal is Meers het doel van de reis. Zo ook deze keer, ik moest ter plekke een boodschap doen.

In verband met een eventuele toekomstige familie-activiteit moest ik bij Café de Witte Börstel aan de Koeweide zijn. Dit café ligt helemaal aan het einde van het dorp en is een geliefde pleisterplaats voor fietsers en wandelaars. Aan de achterzijde van de horecagelegenheid ligt de Maas met uitzicht op het Belgische Kotem. Op deze vroege lentedag in April was er nog weinig activiteit op het ruime terras, enkel 2 verdwaalde fietsers genoten van het fletse zonnetje. Even verderop werd de rust verstoord door een graafmachine, binnenkort moet hier een nieuwe aanlegsteiger de passerende kanovaarders kunnen begroeten.

Na gedane zaken verlaat ik Meers weer via dezelfde weg als de heenweg, veel andere mogelijkheden zijn er niet. Binnenkort nog maar eens terug gaan voor een mooie wandeling – routes verkrijgbaar in het café – langs de grensmaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *